6. Hur tycker du att arbetsfördelningen ska vara i ett hem? Hur ska barn hjälpa till? Vad gör du själv hemma? Vad är rimligt för en 14-åring?

Jag tycker såklart att både barnen och föräldrarna så sköta hushållet. Oftast så är det bara föräldrarna som sköter allt där hemma men jag tycker att det borde vara jämt fördelat eftersom att föräldrarna måste sköta sitt jobb. Men jag tror inte att det kommer bli helt jämt eftersom att barnen inte kan ta hand om sig själva helt. Hur skulle dom då kunna ta hand om ett hushåll. Det är ju fortfarande föräldrarnas ansvar. Men det borde fortfarande bli lite mer ansvars från barnens håll. Barnen måste t.ex hjälpa till mer med matlagning, städning och kanske diskning. Jag själv brukar oftast vara den som städar hemma när vi ska ha exempelvis gäster. För en 14-åring ska men i alla fall kunna kanske laga mat till sina föräldrar och göra olika saker. Men det är såklart mycket att göra som 14-åring med skolan, prov och läxor.