4. Skriv ner namnen på alla huvudpersoner. Välj sedan EN person som du tycker verkar särskilt intressant och beskriv utförligt. Ta med så många punkter du kan/vet något om.

Huvudpersonerna i boken är: Daniel, Wille, Abdi, Rakel, Jamila, Nalin

– Personliga egenskaper? Bra på att rappa, en lugn och självsäker person men goda kunskaper i skolan och väldigt omtänksam från grunden. Han påverkas ofta av sitt dåliga umgänge och då sjunker även självförtroendet, han blir osäker på sig själv och gör vissa dåliga saker. Han faller ner på dålig närvaro och dåliga betyg i skolan på grund av det. När han mår dåligt är musiken en backup. Det är hans förankring och tröst när livet är lite undermåligt och allt inte går som det ska.

– Utseende/klädstil? Abdi är mörkhyad. Han verkar vara ganska tunn och lätt i kroppsformen. Han klär sig på ett sätt som många i vårt samhälle idag också gör. Lite så kallat ”orten klädsel”. Med det menar jag ofta märkeskläder t.ex adidas, canada gose, gucci eller sail racing. De använder mycket slappa kläder och äkta päls.

– Familj? Hur har han/hon det hemma? Abdi har det bra hemma jämfört med sina kompisar. Han verkar ha haft en bra uppväxt med mycket lärdomar från sina föräldrar. Familjen är viktig för honom. Utan de hade han inte haft de möjligheter inom skolan och musiken som han har idag. Han är ganska dålig på att visa och uttrycka sina känslor för sin familj.

– Hur går det i skolan? I skolan går det inte så bra som det skulle kunna gå för honom. Han skolkar mycket och lägger inte ner den tid och energi som han skulle kunna lägga på just skolan. Han påverkas av sina vänner som inte alls bryr sig om skolan och skippar den när de känner för de. Han har goda förutsättningar till att öka betygen, alltså att han kan om han vill.

– Intressen? Hans största intresse är såklart musiken. Det är det han verkligen brinner för.

-Vänskapsförhållanden? Han hänger ofta men sina kompisar  Ville och Daniel. De har inga bra rykten bakom sig och de står bakom en mängd av kriminalitet. Abdi hänger inte alltid med på deras tokerier längre. Han har börjat att förstå bättre än så.

– Framtidsplaner? Hans största dröm är att bli en världskänd rappare. Att få uppleva alla turnéer, magiska ögonblick och att bara få känna sig lyckad och stolt över det han gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *