4.Skriv ner namnen på alla huvudpersoner. Välj sedan EN person som du tycker verkar särskilt intressant och beskriv utförligt. Ta med så många punkter du kan/vet något om.

Huvudpersonerna i boken är: Daniel, Ville, Abdi; Rakel, Jamila, Nalin

Jag har valt Abdi eftersom han verkar vara en väldigt speciell person som är intressant.

– Personliga egenskaper? Han är bra på att rappa och har bra taktkänsla. Han är en självsäker, lugn och en omtänksam person som har bra och goda kunskaper i skolan men ibland är han inte säker på sig själv och  hänger med fel människor utanför och i skolan som påverkar honom och gör att det går mindre bra men skolan och betygen. Men när han mår dåligt så hjälper alltid musiken honom, det är hans förankring och tröst när han mår dåligt och livet, skolan inte går som det ska.

– Utseende/klädstil?  Abdi är mörkhyad. Han verkar vara väldigt klen och smal som jag själv har uppfattat det. Han klär sig på ett sätt som många personer i vårat sammhälle också även kallat ”orten” som oftast brukar vara märkeskläder tex addidas, canadagoose eller gucci, stora, slappa jackor och äkta päls. Ungdomar anser att det är ”coolt”

– Familj? Hur har han/hon det hemma? Abdi har det bra hemma gemfört med sina kompisar. Jag tror att han har haft en bra uppväxt som har gjort honom till den han är idag. Men har såklart gjort dåliga grejer också.Hans kompisar har säkert inte det lika bra och de har lett till krimminalitet. Men hans föräldrar är såklart stränga som alla föräldrar är. Men det är för hans bästa. Han har själv inte visat hur mycket hans familj egentligen betyder för honom i boken.

– Hur går det i skolan? Han har inte haft den bästa skolgången. Hans betyg är inte dom bästa. Han har inte det så lätt med att plugga. Men jag tror att han blir bättre och bättre. Anledningen till att det har gått dåligt är nog på grund av hans dåliga umgänge och hans självförtroende. Men egentligen är han en bra elev med bra kunskaper. Om han kämpar i skolan och verkligen vill det så kommer hans betyg att bli bättre.

– Intressen? Hans intressen är musiken såklart. Det är det som han tycker går bäst för honom.

-Vänskapsförhållanden? Han hänger alltid med sina vänner som tex Ville och Daniel. Dom har väldigt dåligt inflytande på Abdi. Men Abdi väljer själv att han inte ska hänga med på Ville och Daniels galenskaper när dom tex srjäl grejer från oskyldiga människor. Jag tror att han vet att det är dåligt att hänga med dom men han gör det ändå antagligen för att få uppmärksamhet och inte vara den ”tönten” som sitter i ett hörn och läser böcker. Han vill nog vara mer av den tuffa och coola. Men på senaste tiden har han börjat säga ifrån till sina vänner. Och deras rektioner är nog inte dom bästa.

– Framtidsplaner? Han ville bli en framgångsrik inom musik. Han vill bli  känd genom rappning och skriva nya hitt låtar. Det verkar som om att han vill lyckas med musiken en jag tror att han också vill lyckas med skolan och komma in på något bra universitet även om det inte framgår i boken.