Berätta om scenen med tårtan. Tycker du att läraren handlar rätt eller inte? Resonera!

Klassens svenskalärare, Irene, bjuder hela klassen på tårta och läsk för att fira att Abdi fått ett A för första gången. Ju mer jag tänker på det blir jag bara mer kluven om vad jag egentligen tycker om händelsen. Jag tycker inte att man ska utmärka någon framför alla, även om det var för att personen gjort något bra. Irene berättar att den som verkligen försöker kan få högsta betyg. Hon vill uppmuntra alla till att verkligen försöka. Konsekvensen av det här för Abdi blir att hans klasskamrater blir sura och tycker att han skryter och är mallig. Om jag ska välja mellan bra och dåligt så tycker jag att det som Irene gör inte är rätt, men jag förstår ändå att det bara var menat som något bra.