VILLE

Jag har valt att skriva om Ville, och det kommer nog bli en ganska lång text.

Personliga egenskaper
Hittills tycker jag att Ville är en ganska varm person, men pga hans umgänge och familjesituation har han fått en väldigt hård utsida. När Daniel var frustrerad och började slå och sparka Abdi tyckte Ville att det var fel och ställde sig i vägen. Därav får vi ut att han inte är svag för grupptryck och att han vågar göra det som är rätt, även om han inte får stöd bakifrån av sin bästa kompis.

Utseende
Ville har det typiska svenneutseendet, alltså blont hår och blåa ögon. Hans klädstil har vi inte fått reda på än, eller så är det jag som har missat det. I min fantasi har han iallafall på sig bleka pösiga jeans och alltid hans slitna, gröna baseballjacka med gula detaljer.

Familj
Hemma mår Ville skit, och jag tror att det är en av faktorerna till vad han håller på med på fritiden tillsammans med Daniel. Ville är ensambarn och han har bara en förälder, sin mamma. Det är lite som att han är en (stereotypisk) mamma till sin egen mamma, han fixar alla hushållssysslor. Fast det är inte så att hon uppskattar det, när Villes mamma snackar med sina kompisar pratar hon ofta om Ville som ett slags hinder för henne att göra det hon vill. Detta är väldigt orättvist men Ville är van och jag tror inte han orkar käfta emot längre.

Skolan
Ville är inte så jätteduktig i skolan, ibland kommer han inte ens dit. Då är han ofta vid motorvägsbron, hans och Daniels favoritställe. Jag skulle tro att han anstränger sig ungefär lika mycket som Daniel när det gäller skolan, alltså inte så mycket alls.

Intressen
Ville har nog inte något riktigt ”intresse”, om man inte räknar stjäla oskyldiga personers värdesaker som ett intresse förstås. Annars har vi inte fått reda på någon speciell hobby Ville har.

Kompisar
I Villes vänskapskrets finner vi Daniel och Abdi. Abdi har dock avlägsnat sig lite på sistone. Han har valt en egen väg att gå, en klokare väg. Men Ville och Daniel är fortfarande bra vänner och de har varit det sen länge, ända sen dagis faktiskt. Fast de har inte riktigt de bästa vanorna om man säger så. Daniel och Ville brukar sitta vid motorvägsbron och röka hasch och dricka alkohol. De baxar också himla mycket och ibland gör de till och med rån.

Ville är kär i en tjej som heter Nalin. Vi har fått veta att de båda tycker om varann eftersom att vi hoppar från person till persons synvinkel i boken hela tiden. Jag tror att vi kommer få följa deras relation längre fram i boken och den kommer utvecklas med tiden, trots det som står i vägen för dem. För vad tycker egentligen Nalins föräldrar om att hon gillar en ickemuslimsk kille? Vad händer med dem om Nalin flyttar tillbaka till sitt hemland? Förhoppningsvis får vi svar på det senare i boken.

Framtidsplaner
Jag skulle nog inte säga att Ville har några tydliga planer på framtiden. Om jag var han så skulle jag nog försöka ta mig ur den skitiga situation han står i. Men eftersom att jag har min egen situation att jämföra med är det nog lättare för mig att se bristerna i hans än vad det är för honom. Jag tror han vet att han har det dåligt och jag tror han innerst inne vet att det han gör inte är rätt, men han har nog inte orket att ta tag i situationen och försöka få det bättre. Han kanske inte ens tror på att det finns något bättre än det här för honom.

Ville har enligt mig en av de två största rollerna i den här boken, och jag tänkte att det skulle bli enklast att skriva om en av de karaktärerna som vi vet mycket om när jag gjorde den här texten. Japp, det var förklaringen till varför jag valde honom.

Tack och hej leverpastej