Jamila kanske inte får gå på gymnasiet för sin pappa. På ungdomskursen lär hon sig att hon enligt islam har en har en ”plikt att skaffa sig en utbildning”. Pappan säger ”lär dom er det där? Då får du nog sluta gå dit”. Varför tror du han säger så och varför vill han inte att hon ska gå på gymnasiet? Resonera gärna kring problemet och kom med egna åsikter.

Jag tror att pappan vill att hon ska stanna kvar hemma och hjälpa till med huset är för att antingen vill han ha mer hjälp eller är han rädd för att hon ska flytta hemifrån och inte komma tillbaka på flera år.

Pappan vill inte att Jamila ska gå på ungdoms kursen eftersom att han har en annan åsikt eller bild över utbildningen.

Jag tycker det är väldigt dumt att inte låta sin egen dotter gå på gymnasium. Det är deras egna val att göra det och en förälder ska inte kunna bestämma deras barns framtid. Jag tror att Jamilas pappa inte har gått på gymnasium och därför låter inte Jamila gå ditt. Även med hur bra betyg hon har.

Jamila visste att om hon bråkade med hennes pappa skulle han bara bli arg. Och det vill man inte vara med om. Så vad man ska göra är att fråga den andra föräldern.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *